Bogudgivelse

november 15, 2019 Slået fra Af birgitte

Min bog om Sønderbygård udkommer snart, forudsat at det bestilte prøveprint er i orden 🙂

Bogen hedder “Samme himmel, samme jord” og handler om mit barndomshjem og min families slægtsgård, som har tilhørt den samme slægt siden i hvert fald begyndelsen af 1700-tallet, hvor kirkebogen kan bruges som dokumentation, men tilsyneladende har den samme slægt også boet her i 1600-tallet, sådan som familie-overleveringerne fortæller.

Jeg har skrevet historien, fordi det på et tidspunkt gik op for mig, at de to mennesker, der pt ved mest om Sønderbygård, er min far og jeg. Og når vi ikke er her længere, vil vores viden forsvinde med os, hvis vi ikke inden har givet den videre. Men næste generation er stadig så unge, at de ikke for alvor har interesse i historie – og man husker kun det, man er interesseret i at tilegne sig – ved at nedskrive historien, beretningerne og forklaringerne vil de være tilgængelige også i fremtiden, når mine børn bliver gamle, eller når mine børnebørn begynder at stille spørgsmål (og jeg måske ikke er der til at besvare dem). 

Nu er der ikke så mange, der for alvor er interesserede i lokalhistorie – i hvert fald ikke så meget, at man gider læse en hel bog om emnet – og derfor har jeg gjort meget ud af billedmaterialet – og billedteksterne – så bogen kan også bare bruges som billedbog 🙂